Conill amb all-i-oli negat

Ara que es comencen a albirar les caloretes, que comencem a pensar, com diuen els de La cuina vermella, que alguna cosa extranya passa al nostre armari perquè la roba minva, podem tenir present el conill a la nostra taula.
Ara, el que convé a la dieta, és la carn de conill.
Avui, més que mai, molts de nosaltres volem cuidar la nostra alimentació. Volem menjar millor. Per això controlem les calories que ingerim, vigilem amb el colesterol, els greixos...
Sovint, on més es nota això, és en una reducció del consum de carn...
Però no totes les carns són iguals. La carn de conill, és un plat ideal per a tots aquells que volen dur una dieta baixa en calories, és una carn magre, dietètica i fàcil de digerir. A més, gairebé no té greixos saturats ni sodi, de manera que també és una carn perfecte per a persones amb problemes d’hipertensió.
I el millor, és que la carn de conill ens pot ajudar a controlar la nostra dieta durant tot l’any. A l’estiu amb amanides i arrossos, a l’hivern fet amb herbes aromàtiques... O aquest conill amb all-i-oli negat:

Per a quatre persones necessitem:
  • - Un conill
  • - Oli d'oliva
  • - Farigola i romaní
  • - Dos alls
  • - Sal
Es talla el conill a trossos de la mida que es vulgui. En una cassola es posa l'oli i s'hi fregeixen els talls salats. Quan són ben rossos s'hi posa una branqueta de romaní i una de farigola i aigua de manera que quedi gairebé cobert. És deixa fent xup-xup a foc suau fins que és tou i l'aigua s'ha reduït.
A part fem un all-i-oli, al morter, amb all, oli i sal, però negat (és a dir posant-li més oli del que pot engolir, però sense passar-se!)
S'agafa aquest all-i-oli i es tira a la cassola amb el conill i es remena bé perquè es reparteixi per tot arreu.
Se serveix de seguida.
Aquest plat no s'hauria de reescalfar ja que l'all-i-oli es pren i no queda ni tan bo ni tan bonic a la vista, per tant es pot tenir a punt fins el moment de posar-hi l'all-i-oli i aquest pas fer-lo a l'últim moment.

Comentaris

  1. A mí me encanta esta carne, no has podido descubrir mejor todas sus cualidades y lo deliciosa que está, así en salsa es una verdadera delicia, sobre todo con un buen pan...

    Besotes

    ResponElimina
  2. DolÇa qué rico, la carne de conejo es de las que más me gustan.
    Muy buena recetilla!!

    Un besazo cielo!!

    ResponElimina
  3. Aquesta la faig segur, m'encanta el conill i l'all-i-oli, i a més tinc un conill a la nevera!

    ResponElimina
  4. Bon dia, el conill i jo no som massa amics...però tot i així el cuino amb xocolata... diuen que està bo! Però aquest té molt bona pinta!!!!
    Et descobreixo...Reus...aquí a la vora!

    Ptnts

    ResponElimina
  5. Ohhh, que bó és l'all-i-oli!!
    I no hi ha combinació més adient que amb conill!

    L'he de tastar. Anotada!!

    Petonets.

    ResponElimina
  6. però vols dir que aquest conill tan deliciós i amb aquest suquet de sucar-hi pa, és molt apropiat per la meva minvamenta de roba?
    petons bonica i gràcies per citar-nos.
    muac

    ResponElimina
  7. Hola Dolça, esta receta que has puesto tiene una pinta fenomenal. No soy muy de carne y aunque la de conejo tiene excelentes propiedades, no es muy de mi gusto, la noto un poco insípida, un poco seca, pero de la forma como la has hecho se ve de maravilla.
    Saludos

    ResponElimina
  8. Dolça, el conill és molt sa, però el pa que arribaria a sucar-hi jo en aquesta salsa...em sembla que no aniria gairebé pq la talla de pantalons no augmenti, fa una pinta deliciosa!!!

    ResponElimina
  9. Esta carne en casa nos gusta a todos suelo preparala amenudo,pero asi con el all i oi estara para mojar pan....las tartaletas de morcilla y manzana, buenisimassss..menos a mi marido que no le gusta variar nos gustaron a todos.
    Besos.

    ResponElimina
  10. Noia, quina recepta més exquisita!! :) Ha de ser impressionant!!
    Petons!

    ResponElimina
  11. El conill agrada molt a casa i en faig gairebé cada setmana.
    Aquest té molt bona pinta, però ...ja t'avanço que a mi no em quedarà tan bé com a tu perquè no som gaire amants de l'all-i-oli i en posaré molt poc.

    ResponElimina
  12. Molt bó aquest conill al all i oli, m'encanten les dues coses. Té una pinta deliciose...
    Records

    ResponElimina
  13. Aquest plat és impressionant!!! sempre em deixes amb la boca oberta Dolça!!!

    Petonassos

    Miel

    ResponElimina
  14. Es que utilitzes tres ingredients!!!! I mira quin plat més bo, bonissim. El conill penso que és tindria de cuinar més, no te greix, saborós, i lliga amb casi tot.
    Molt bon plat!!!

    ResponElimina
  15. Trota, lo malo de hacerla con salsa es el pan...aunque yo no como, de pan con las salsa (mis esfuerzos me cuesta!)

    mandragora, me alegro de que te guste.

    Padrina, doncs, mans a l'obra, més aviat a la cuina i ja em diràs que et sembla.

    Marta, és que a Cambrils sou més de peix que de carn... i com que Reus és la capital de les granges!!doncs a Reus pollastre i conill!

    Vanesuky, ganxeta, si la fas ja veuràs. Té un punt diferent a les típiques receptes de conill a les herbes i és totalment diferent al conill a la brasa amb all-i-oli que és més eixereït. Queda molt tendret i gairebé es desfà.

    Parella vermella, jo quan faig un plat d'aquests només menjo aquest plat i amb esforç! no tasto el pa. Ja sé que costa però em nego a canviar de talla!!! D'aquesta manera no em minva la roba.

    Juan, la carne de conejo es un poco seca i insípida a la brasa o la plancha. hecha así con salsita y hierbas aromáticas queda muy tierna (casi se deshace) y con el all-i-oli en el último momento tiene un puntito,mmm.

    Beth et faig el mateix comentari, exactament el mateix que a la parella vermella. Em costa però jo no hi suco pa, mai a cap salsa.

    Mesilda, el conejo sale rico, al menos a nosotros nos lo parece. Ah! estoy encantada de que te hayan gustado las tartaletas de morcilla. ¿Por qué será que a los maridos les cuesta tanto variar...?

    Cocina... de debó t'ha agradat???

    Mercè, és una recepta, més que impressionant, DIFERENT!

    Margarida, fes un all-i-oli suau, amb allets tendres i així no el notaràs. A més en calent l'all-i-oli perd la fortor.

    Teresa, si t'agrada el conill i t'agrada l'all-i-oli només et queda provar-lo!!

    Miel, és una recepta d'una cuinera reusenca, de nom Mariona Quadrada, que a casa es fa des de fa un munt d'anys, ja que quan la vam llegir ens va recordar un plat que feia una àvia i així el va, recuperar!

    Dolorss, efectivament, és un plat amb molts pocs ingredients però que no per això deixa de ser molt bo!!! A mi m'agraden les coses poc complicades i a la cuina també!!!

    Gràcies a tothom
    Dolça

    ResponElimina
  16. Ep!! La veritat és que no acostumo a menjar conill per un trauma infantil, però us haig de dir que aquest que heu fet té molt bona pinta! que tal si substitueixo el conill per pollastre?

    ResponElimina
  17. Ruben, m'imagino que cap problem,a! Si ho fas m'ho explicaràs com queda???
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  18. Bonjour Dolça,
    Quina coincidència, tenim els mateixos gustos. M'agrada molt també el conill i em sembla que diumenge faré aquest plat per canviar una mica del pollastre.
    Avec toute ma sincère amitié

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides