11.1.09

ESCABETX

Aquesta vegada l'he fet amb sardines.
  • - Sardines
  • -3 grans d'all i un parell d'allets tendres
  • -una ceba tendra petita
  • -1cullerada de Pimentón de la Vera
  • -Sal
  • -una mica de pebre negre
  • - Oli, que sigui un bon oli
  • -Vinagre

He tret les espines de les sardines i les he fregit una mica.

En el mateix oli he posat la ceba tallada en juliana , els alls i els allets tendres (tallats ben petits) i ho he deixat fregir una mica, fins que ha estat tot "transparent". Llavors hi he posat el Pimentón de la vera, el pebre, la sal i el vinagre i ho he deixat a foc ben lent. Hi he afegit els filets de sardina i ho he deixat coure uns 5 minuts.

Ho he tret del foc i ho deixat reposar d'un dia per l'altre. Jo trobo que l'escabetx guanya si no és acabat de fer.

Bon profit!

13 comentaris:

  1. Ganxeta, quina recepta més bona. M'encanten l'escabetx, de serdines el que més. Jo no li poso ceba, el de ceba me'l reservo per la carn, com el conill en escabetx, ara aquest teu té molt bona pinta. Felicitats, és un plat pe triomfar sempre.
    Salut!!!

    ResponElimina
  2. Quanta raó tens amb el repós d'aquest plat. Nosaltres, a voltes, el cuinem per sopar i ens el jalem per esmorzar amb pa amb tomàquet!

    ResponElimina
  3. Dolça, quina meravella d'excabetx de sardines...Acabo de dinar, i encara hi hauria un espai per provar-lo...M'encanta!!Aquesta me la guardo per fer-la ben aviat.

    Núria

    ResponElimina
  4. M'agrada molt la cuina en escabetx, tan de verdures soles, com de pollastre o com aquestes sardines... És fàcil i es conserva molt bé, de manera que en pots fer quantita i menjar-ne més d'un cop... I sí que guanya amb els dies!
    Normalment no hi poso pebre vermell, però crec que el proper cop en posaré, a veure si me'n recordo!

    ResponElimina
  5. Ostres Dolça es que es molt bo l'escabeix!!

    Jo vaig una dorada amb escabeix de suc de taronja i l'endema estaaaaa.....

    a veure si aquesta setmana vec dorada a la peixateria de la vila i ho poso a la carmanyola!!

    Recordssss

    ResponElimina
  6. No n'he fetmai de sardines en escabetx, amb la pinta que fa aquesta recepta me n'has fet venir ganes!
    La faré segur!
    Salut i bon any!

    ResponElimina
  7. Cu, cu, quin blog mes net i mes bonic, i quines fotografies mes agradables. No et coneixia i ara tinc el gust de poder gaudir de les teves coses.
    Bon Any.
    Petonets.
    Ana

    ResponElimina
  8. Hola Dolça

    He vist que t´has afegit a la meva llista de seguidors i mirant per aquí he llegit l`enrenou amb la dieta de la teva mare ,amb tens pel que necessitis i ja aniré buscant receptes també sense ou i lactosa i si trobo blocs amb la convinació t´ho faré saber i no t`amoïnis sembla difícil però acaba sent molt senzill

    Una abraçada i ànim a la teva mare
    en quan és comenci a tobrar bé se li passaran els mals de caps
    Sandra

    ResponElimina
  9. Que receta mas buena,mi madre suele hacer muy amenudo y me trae ami,porque en mi casa no les gusta
    yo me comeria una barra de pan..
    Un beset.

    ResponElimina
  10. Que bueno ese escabeche, yo no lo he hecho nunca, pero cada vez que me lo ponen lo disfruto como una nena chica jeje
    un besote!!

    ResponElimina
  11. Me gustan mucho las sardinas, nunca he probado hacerlas en escabeche,me has dado una excelente idea...
    No conocía tu blog, me ha encantado, tienen muy buenas recetas y las fotos están preciosas.
    Te agrego a mis contactos!
    Petonets,
    Sol

    ResponElimina
  12. Ufffffff sardines escabetxades m´encanten!!!! encara que aquí no es preparen igual però són bones eh!!! i la foto una passada

    ResponElimina
  13. Hola a tothom!!!
    me n'alegro que hagi triomfat aquesta recepta d'escabetx, és una mica inventada, amb la incorporació de la ceba, i a vegades fins i tot i he posat alguna rodanxa de patata que amb l'escabetx queda....mmmmm
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.