23.12.08

BONES FESTES

Cuineu molt, feu moltes fotos i després ens ho expliquem! Però sobretot gaudiu i passeu-vos-ho molt bé.
BONES FESTES A TOTS I TOTES
i fins la tornada!



Aquesta imatge la he agafat de pausureda.wordpress.com. Gràcies

PA

Diumenge a la tarda, moment de no fer res i mandrejar per casa, ens vam adonar que s'havia fos el pa que teniem i que per sopar no en quedaven ni les engrunes. Ara vesteix-te i ves a la gasolinera més propera a comprar una baguette precuinada..., la veritat és que no teniem massa ganes de menjar pa de gasolinera i ens vam llençar a l'aventura de fer pa a casa.
El resultat, sorprenent i mentre el feiem anavem al·lucinant tota l'estona: Mira, mira, si està pujant!!!! Caram, si fa olor de pa i tot! Serà bo? La veritat, va sortir bo i ens ho vam passar d'allò més bé fent-lo.
Vam fer la recepta exacta que hi ha al manual de la Turbo-Chef, la podeu trobar aquí: MASSA DE PA . Una vegada la vam tenir feta no sabiem com donar-li forma, si fer baguettes o un pa rodó, al final vam untar un motlle de plumcake amb oli i farina i vam posar la massa dins i la vam posar al forn, seguint tot el procés que ens manava la recepta.
Ah! i sabeu com ens el vam menjar, doncs amb uns ous ferrats amb tomacons fregits!! Va ser un bon final de cap de setmana, no us sembla?

20.12.08

Melmelada de mandarina

Hola a tots una altra vegada!

He estat uns quants dies desconnectada perquè he rebut un visitant inesperat a l'ordinador i fins que no l'he fet fora m'ha tingut en stand-by. He aprofitat pe preparar la meva felicitació de Nadal, que aquest any ha estat "culinària".
Aquí la teniu:

Són potets de melmelada de mandarina.
vaig necessitar un quilo de mandarines i un de sucre.
Es pelen bé les mandarines, vigilant que no quedi gens de la part blanca que hi ha sota la pell. No llencem la pell. Separem els grills i els tallem en dos o tres trossos cada un, i els posem en un bol de vidre. Hi posem el sucre i ho deixem repposar un parell d'hores perque comenci a treure suc.
Mentrestant agafem uns 200g. de la pell que hem reservat i la tallem en juliana ben fineta i la bullim, a foc ben suau, uns 20 minuts. Ho colem i reservem.
Agafem el bol amb les mandarines i el sucre i el posem 20 minuts al microones, tapat, a la màxima potència. Ho treiem i ho deixem refredar una miqueta. Ho pasem per la batedora perquè agafi la textura que ens agradi, jo ho he passat bastant ja que no m'agrada trobar-hi pells.
Hi afegim les pells i les barregem bé. 10minuts més al microones a màxima potència, ho treiem i ho tornem a remenar , ho tornem a posar 10 minuts més a microones.
Omplim els potets que tindrem acabats de bullir, junt amb els taps, fins dalt de tot, els tapem ben for i els posem de cap per avall perquè es faci el buit.

13.12.08

REMENAT DE BOLETS

Aquests dies que anem tots ben atabalats fent les nostres tasques habituals i a més fents de papes o mames, fills o filles, gendres o nores, marits o mullers, tions, reis i d'altres obligacions de les dates a casa meva es normal arribar tardíssim amb el missatge que fa estona que vaig sentint: Tinc una gana!!!!! Ahir vam fer un sopar ràpid, ràpid però que va sortir força bé, ja sé que quan el vegeu direu, apa!! que ens posa ara aquesta!, però és per tenir-lo present quan no hi ha temps, hi ha gana i poques ganes de fer cuina!
Vaig posar un pot de bolets variats de la casa Ferrer a sofregir, a foc ben suau, amb un parell d'allets tendres i una miqueta d'oli.
Mentre es sofregien vam tallar pa i el vam sucar amb tomàquet, per acompanyar, i vam netejar una mica d'enciam.
Una vegada ben sofregits els bolets hi vaig afegir una bona picada de julivet i vaig remenar-ho bé. Vaig posar més potència de foc i hi vaig tirar un ou batut per persona, ho vaig remenar una mica perquè no quedes truita i dins un aro i al plat.
Bon sopar i bon profit!

10.12.08

COC DE DOS COLORS (15)

Un altre esmorzar pedagògic. Avui ens ha anat bé, després de 4 dies de festa, amb la mandra que fa tornar-s'hi a posar i amb el planning que tenim per aquests últims dies (avaluacions, reunions... algun sopar...), aquest coc ens ha anat bé per agafar forces.
És un coc que a casa agrada molt, tret i adaptat del llibre Dolços de tardor de la Mariona Quadrada.
Necessitem:
  • -4ous
  • -300g de sucre
  • -300g de farina
  • -200cc de llet
  • -100cc d'oli
  • -2 cullerades grosses de cacau en pols
  • - 1 sobret de llevadura Royal
Pugem les clares a punt de neu i les reservem.
En un bol barregem els rovells, el sucre, la llet i l'oli. Després s'hi afegeixen el llevat i la farina.
Separem la pasta en dos bols( dues terceres parts i una tercera part). En un( en el que n'hi ha menys) hi posem les cullerades de xocolata i ho barregem bé. Repartim les clares a punt de neu per les dues barreges i ho posem al motlle, primer la pasta blanca i després la de xocolata, fent una mica de dibuiux per damunt perquè després quedi bonic per dins.
Enfornar-ho, a 180º durant uns 50 minuts amb el forn ja calent.

9.12.08

AL.LÈRGIA AL GLUTEN, A L'OU I A LA LACTOSA


Què us sembla? és la última que s'esperava i ara, amb més de 70 anys, la meva mare s'ha trobat amb això.

Si sabeu on podem trobar receptes que respectin les tres intoleràncies alhora us ho agrairé. N'estem trobant d'una intolerància i de dues combinades, però de les tres juntes no!
Gràcies.

8.12.08

Sopa d'all

Avui hem anat a pedalar una mica, entre Salou i Montroig, pel carril bici de la costa. Tot perfecte, uns 25 quilòmetres, no massa gent, un parell d'hores i mitja d'exercici, tot perfecte tret de que no feia ni una mica de sol, bufava ventet, és a dir un fred que pelava. Hem arribat a casa ben glaçats i ens ha vingut molt de gust una recepta de tota la vida, que ens ha entrar en calor: una sopa d'all.

Hem necessitat:
  • -Mitja cabeça d'alls
  • - Pa torrat
  • -mitja culleradeta de Pimentón de la Vera
  • -caldo de pollastre o aigua
  • -ous (un per cap)
  • - un raig d'un bon oli.
  • -sal
Piquem ben petits els alls i els sofregim en l'oli. Quan comencen a estar rossets hi afegim el Pimentón i ho remenem bé. Tot seguit hi posem el pa torrat a llesquetes ben finetes i hi donem un parell de tombs amb l'espàtula de fusta. Hi posem el caldo i fem que arrenqui al bull, aleshores ho deixem a foc ben baixet uns 20 minuts, ho salem al gust. Uns moments abans de emplatar hi posem un ou per cap i deixem que es facin uns 3o4 minuts, sacsant la cassola perquè no s'enganxin (no remenant ja que es trencarien els ous).

4.12.08

FIDEUS AMB COSTELLA

Avui he tornat a tenir menjador escolar a casa i, com sempre, he buscat un plat per no tenir problemes, que les atipi, alimenti i que es pugui deixar mig fet, així al migdia quan arribem en un tres i no-res, mentre unes paren taula i les altres es renten les mans el dinar s'acaba de fer.

Que us semblen uns fideus amb costella?

Necessitem:
  • -Fideus
  • -Costella
  • -Mitja cabeça d'alls
  • -una ceba
  • -oli
  • -sal

Piquem la ceba i els alls ben picats i els posem a foc ben baixet perquè es vagin sofregint (a mi m'agrada que arribin gairebé a punt de caramel, això s'aconsegueix amb el foc ben baixet i anar remenant, i si cal una culleradeta d'aigua). Una vegada el sofregit està al punt que ens agrada hi afegim la costella tallada petita ( jo he tret els ossos, així no hi ha excusa per deixar-se res) i deixem que es faci.

Hi posem els fideus i remenant deixem que es sofregeixin una mica, (jo m'aturo aquí, i a l'hora de dinar continuo). A part posem a escalfar caldo de pollastre i quan el tenim bullint el tirem als fideus, deixem que es facin a foc viu, però no massa, uns 10 minuts, i ja els tenim a punt.

2.12.08

COCA DE FORNER


Demà torna a ser dia d'esmorzar pedagògic. Els portaré coca de forner amb xocolata, l'esmorzar clàsic de quan erem petits, el dia que no hi havia entrepà, és clar!
Necessitem:
- sucre
- pinyons (si es vol)
-oli d'oliva
Una vegada la massa ha reposat mitja hora li donem la forma de coca, hi posem força sucre pel damunt (i els pinyons), hi tirem un raget d'un bon oli d'oliva i la posem al forn fins que vegem que està cuita, a 200º. Ha tardat uns 20-25 minuts.

Bon profit!!!!