31.10.08

BOMBONETS DE XOCOLATA BLANCA

Una mica inspirats en CANELITOS però canviant la canyella per xocolata.
Són ideals per a tenir-ne una carmanyola al congelador i treure'ls una miqueta abans de fer el cafè. Això si, són molt dolcets.
Necessitem:
  • - 7 rajoles de xocolata blanca (500g)
  • -un pot petit de llet condensada
  • -xocolata negra en pols
  • -sucre glass

Amb TurboChef:

Posem la xocolata al bol de la TurboChef 3 minuts, V1F, 40º.

Afegir la llet condensada i barrejar-ho un parell de minuts a V2.

Sense:

En una cassola desfer la xocolata blanca i una vegada desfeta afegir-hi la llet condensada. Remenar enèrgicament amb una espàtula de fusta.

Posar la barreja en un bol i deixar-lo refredar a la nevera.

L'endemà fer boletes petites que s'arrebossen amb xocolata en pols i després s'hi tira sucre glass.

Si es volen congelar es posen en una carmanyola abans d'arrebossar i aquest últim pas es fa quan treiem els bombonets del congelador per menjar-nos-els.

24.10.08

CREMA PASTANAGA I CARABASSA

Ara ja fa fred de veritat i com que em queda un tros de carabassa a la nevera i no n'hi ha prou per fer-ne res en faig un puré o crema. Agafo mitja dotzena de pastanagues, una ceba i la carabassa, ho tallo tot a trossets, ho poso a sofregir amb una miqueta d'oli i abans que agafi color ho cobreixo d'aigua i ho deixo bullir, a foc baixet, uns 30 minuts. Ho tastem de sal. Ben passat per la batedora i, si voleu, colat pel xino, i ja està. Bon profit. Amb la Turbo-Chef:

Posem els ingredients tallats i els piquem V5-7-9, 15 segons.

Tirem un raget d'oli i a V1, 80º 3 minuts. Ho cobrim d'aigua i ho posem a 90º uns 35 minuts. Després ho passem a v3-5-7-9 durant dos minuts, i els segons finals hi donem uns cops de Turbo.

PASTIS DE TARONJA AMB XOCOLATA (13)

Un altre esmorzar pedagògic, aquesta vegada xocolata, que ens comença a convenir aixecar aquests ànims que hi ha moments que estan una mica "tocats".
Necessitem:
  • - 3 ous
  • - 1 taronja sencera
  • - una mesura de farina
  • - una mesura de cacau en pols
  • -una mesura de sucre
  • -1/2 mesura d'oli d'oliva
  • - 1/2 sobret de llevadura

La mesura és un got de vi.

A la Turbo-chef:

Posar la taronja, amb pell i tot, tallada a trossos , a V 5-7-9 dos minuts.

Afegir els ous, (V10, 5 segons)

Posar-hi el sucre (V10, 15 segons), el cacau (V10, 15 segons), l'oli (V10, 5 segons), la farina i la llevadura (V10, 1 minut)


Sense Turbo-Chef, amb la batedora:

Batem bé la taronja i després anem incorporant la resta d'ingredients amb el següent ordre fins que quedi una massa bastant fina, els ous, el sucre, el cacau, l'oli, la farina i la llevadura.

Ho posem en un motlle preparat amb oli i farina i s'enforna a 200º uns 35-40 minuts.

S'espolsa amb sucre glas barrejada amb cacau en pols.

PASTISSETS D'AMETLLA I PINYONS (6)



Necessitem:

  • -50g de pinyons
  • -5og d'ametlla
  • -250g de maizena
  • -150g de sucre
  • -100g de mantega
  • -1 ou i una clara
  • - una cullerada de sucre avainillat
  • -1/2 sobret de llevadura
  • -el rovell que sobra és per pintar els pastissets
  • - uns quants pinyons per guarnir-los
A la Turbo-Chef:
Primer picarem els pinyons i les ametlles V5-7-9, uns 20 segons i els reservarem.

Posem la mantega, a trossos, a V1, 2 minuts a 45º. Hi afegim el sucre i la vainilla i ho posem a V3 2 minuts.

A V3 i pel forat de la tapa afegir la maizena, la llevadura, els pinyons i ametlles trinxats i ho deixarem uns 3 minuts.

Omplim motlles de madalena amb aquesta massa, ho guarnim amb uns quants pinyons i ho pintem amb el rovell d'ou.

S'enfornen a 180º fins que estiguin daurats.

Si no es té Turbo-Chef:
Batre l'ou amb el sucre, la vainilla i la mantega desfeta.
Afegir la maizena, la llevadura, els pinyons i ametlles que haurem picat prèviament.
La resta ho farem igual
Aquests pastissets són els que s'han menjat avui per postres de dinar la joventud que ha vingut aquest migdia, i els que han sobrat se'ls acabaran a la tarda quan vinguin per estudiar. Si us afanyeu encara en trobareu algun!!

RAP I ESCAMARLANS AMB ROMESCO D'AVELLANA

Amb productes de la terra preparem el romesco per acompanyar aquest rap de Cambrils. És un plat de sucar-hi pa i millor fer-lo d'un dia per l'altre.
Fem la salsa de romesco:
  • -1 pebrot de fer romesco ( nyora NO)
  • - un grapadet d'avellanes de Reus
  • - 1 all tendre
  • - 1 gra d'all escalivat
  • -oli
  • -Sal

Escaldem el pebrot de fer romesco i li treiem la carn.
Escalivem l'all
En una batedora posem l'all tendre, l'all escalivat, la carn del pebrot, les avellanes, l'oli i la sal i ho triturem fins que estigui ben lligat.
Ho reservem.

Agafem el rap i el marquem una mica en una paella amb un rajolí d'oli. Hi tirem al damunt la salsa i deixem que s'acabi de coure fins que el peix estigui gairebé cuit, però no del tot.

Es deixa reposar fins l'endemà.

Una mica abans de menjar es posa a escalfar a foc ben baixet. Al suc s'hi poden afegir uns fesols cuits (jo no els hi he posat).

CREMA DE CARABASSÓ I CARABASSA

Necessitem:
  • -Una ceba tendra
  • -dos terceres parts de carbassó
  • -una tercera part de carabassa
  • -un raget d'oli
  • -sal

Pelem els carabassons i la carabassa i ho tallem a trossets. Aguardem un tros de pell de carabassó.

Sofregim una mica la ceba, fins que sigui blanqueta, hi afegim els carabassons i la carabassa i el tros de pell de carabassó. Ho cobrim d'aigua i ho deixem coure mitja hora a foc mig.

Ho pasem bé per la batedora i ho colem amb el xino.


(El trosset de pell de carabassó el faig servir perquè no domini el color de la carabassa, així s'aconsegueix que aquesta crema sigui d'un color verd pàlid i algú dels de casa arrufi el nas més del compte).

Amb la Turbo-chef:

Piquem la ceba (V3-5-7, 30 segons)

Hi afegim una mica d'oli i ho posem a V1, 10 minuts a 90º.

S'hi posen la carabassa i els carabassons i es pica V5-7-9 30 segons. Es cobreix d'aigua i es deixa 40 minuts a 100º

Es pica tot a V 5-7-9 un parell de minuts i els últims segons es donen uns copets de Turbo.

PANADA DE CARABASSA

Un altre esmorzar pedagògic, parenostre dels dimecres, i la veritat és que ja l'esperen, però dona gust portar-lo ja que tot ho troben bo i sempre s'ho acaben tot.
Ara, com es temps de carabasses, i agrada molt un "empanadón de calabaza" que porta una companya de Monzón he provat de fer una cosa que s'hi assembli una mica. Com el de la Milagros no ho és, però bó si que l'han trobat, o almenys això m'han dit, encara que només hagi estat per quedar bé!
He fet les panades individuals, però també es pot fer una panada grossa i després tallar-la a trossos.
Necessitem:
  • - Massa dolça
  • - Carabassa, tallada ben fina
  • - sucre
  • -canyella

Folrem un motlle amb paper de cuina i el pintem amb una miqueta d'oli perquè no s'enganxi.

Fem una capa ben prima de massa i la posem al motlle.

Tallem la carabassa ben fineta (jo la he tallada amb la màquina de tallar embotits).

Posem damunt la massa una bona capa de carabassa, hi tirem sucre i canyella al gust, (s'ha de ser generós).

Ho tapem amb una altra capa de massa ben fineta.

Ho enfornem a 200º fins que veiem que està cuit. Hi tirem una miqueta de sucre per damunt i ho deixem refredar abans de menjar.

17.10.08

XAMPINYONS FARCITS

Xampinyó, també dit camperol, robirol, pamperol.
El seu nom científic és Agaricus campestris
El seu barret blanquinós és arrodonit de tendre i planer de vell. La seva carn és blanca i consistent. En alguns casos té escames de color marró. Té làmines de color rosat que enfosqueixen fins a quedar gairebé negres quan és vell. El seu peu es pot separar. És blanc amb una anella i robust. Per sota l´anella sol tenir vires marronoses.

Se´l pot trobar gairebé a tot arreu, en sòls força adobats des de la primavera fins la tardor.

És un comestible excel.lent, que fins i tot pot menjar-se cru.


El xampinyó que trobem al mercat, el blanc, relativament econòmic i, fins ara, sense cap propietat destacable com a aliment funcional, conté moltes més substàncies antioxidants que les espècies japoneses, més cares i apreciades, que gaudeixen de l’etiqueta de beneficioses.

Tot això, i més coses encara, podem dir de l'humil xampinyó. Ara només toca posar-nos a la cuina i fer-ne alguna cosa: Xampinyons farcits.
Necessitem:
  • - uns xampinyons ben grossos
  • -una ceba tendra
  • -un all tendre
  • -un tros de pebrot vermell
  • -una culleradeta de farina
  • -100ccde nata de cuinar
  • -Sal i pebre
Agafem els xampinyons , els netegem bé i separem el barret del peu.
Agafem els barrets i els posem en una paella amb una mica d'oli i una mica d'aigua a foc ben baixet perquè es facin una mica.


Mentrestant, a la Turbochef, piquem la ceba i l'all tendre (V3-5-7, 10 segons), hi posem un raig d'oli i ho posem a V1, 10 minuts a 90º.

Pasat aquest temps afegir-hi el pebrot (V-3-5-7, 5 segons) i deixar-ho 10 minuts més a V1 a 90º. Posar-hi sal i pebre.

A V1, a 90º agfegir pel forat de la tapa la farina i després la nata, deixar-ho un parell de minuts més. Abans de treure-ho pujar la velocitat uns segons a V10 i parar-ho.


Agafar els barrets dels xampinyons i deixar que perdin el màxim d'aigua possible, deixant-los cap per avall en un colador.
S'agafa una mica de la barreja que hem fet amb la turbochef i es posa dins de cada barret de xampinyó amb una cullereta de cafè. S'hi posa formatge ratllat per sobre i es gratinen una mica.
Si no tenim TurboChef es fa el mateix en una paella, fent xup-xup, a foc lent i remenant.
Són un bon acompanyament d'un tall arrebossat o a laplanxa i fins i tot un primer plat.

MIL I UNA MELMELADES

Passejant-me per aquests bé de Déu de blogs que hi ha, he decobert mil i una melmelades. M'he animat a fer-ne de diferents tipus, jo normalment només en feia d'albercoc, quan aquell arbre que tenim a Maspujols es torna boig i comença a produir com a tal, una mica de tomàquets i alguna vegada de préssecs a final d'estiu.
He fet servir sempre la mateixa fórmula:
  • -1kg de fruita
  • -600g de sucre

Cuit a foc ben baixet i remenant, o al microones durant 10 minuts, remenar, 10 minuts més, tornar a remenar i 10 minuts més.

N'he fet de figues i pruna, amb la proporció de 3/4 de kg de figues i 1/4 de prunes. També de meló, posant-hi 3/4 de kg de meló i 1/4 de poma golden I la darrera que he fet és de pera, posant- hi el suc d'una llimona.

No he posat blonda ni tapets als pots, però de tota manera queda una lleixa del rebost ben bonica amb aquest assortit de pots de diferents colors!!!

16.10.08

PASTÍS D'AMETLLA I LIMONCELLO (12)

Dies enrere em va passar la recepta d'aquesta Tarta de massapà i poma. Avui m'ha passat aquesta altra, a veure que us sembla. L'artista es diu Estela. Per acabar ampolles de licors que et van regalant i no s'acaben mai.
-2oo g sucre
-2oo g ametlles
-150 g farina
-3 ous
-1 sobre llevat
-1 dl limoncello (la mesura de 1/2 got d'aigua)
-un pessic de sal


barrejar rovells + sucre

afegir farina + ametlles + llevat

tirar limoncello

afegir clares + sal a punt de neu

al forn 30 min a 180º

MADALENES DE FESTUCS I XOCOLATA (5)

La setmana passada, com a esmorzar pedagògic, els vaig portar aquest PASTÍS DE PASTANAGA I AMETLLA . Es van tornar com a bojos quan els vaig dir que era pastanaga.

Aquesta setmana han estat aquestes madalenes i quan els he dit que
portaven festucs..., us imagineu les cares dels meus companys de feina???!!!
La receta la he agafat de mome , madalenas de chocolate y pistacho_09.

14.10.08

COC D'AIGUA (11)

Algú ha fet servir aigua com a líquid en un coc? Em va sorprendre molt aquest fet i em vaig desar aquesta recepta, però potser fa més de 10 anys que la tinc, el full ja grogueja!! I ara, com que estic animada a fer "innovacions" (ja veieu, innovacions de més de 10 anys d'antiguitat!) l'he fet. El resultat aquí el teniu; em sembla que val la pena.
Serà el berenar per a una trobada d'estudiants d'ESO preparant una prova aquesta tarda. Necessitem:
  • -60us
  • -400 g de sucre
  • -400g de farina
  • -1sobret de llevadura
  • -una cullerada de sucre avainillat
  • -21 cullerades d'aiguaA la Turbo-Chef:

Escalfar una mica el bol buit (3 minuts a 50º)

Afegir-hi el sucre i els ous (V4, 7 minuts)

Posar-hi, a poc a poc, pel mig de la tapa. l'aigua, el sucre avainillat, la llevadura i la farina i deixar-ho a V4 3 minuts més.

Preparar un motlle amb oli i farina per què no s'enganxi, abocar-hi la massa i posar-ho al forn, ja calent, a 180º uns 50 minuts.


Mètode tradicional:

Amb el batedor de varetes barrejar el sucre amb els ous, afegir-hi l'aigua (una mica tèbia), el sucre avainillat, la llevadura i la farina i seguir batent.

Posar-ho en un motlle ja preparat al forn, a 180º, uns 50 minuts.

13.10.08

ÈXIT SEGUR

Avui torno a tenir jovent a dinar, i com que a la tarda tenen una prova vull que dinin tranquil·les i sobretot que els vingui molt a gust. Em sembla que amb aquest plat he ramblat el clau!
Cal que fem una bona salsa de tomàquet, a foc lent, fent xup-xup (jo la he fet sense ceba) i la passeu una mica per la batedora però no massa, que es trobin una mica els trossos de tomàquet.
També cal que peleu i talleu unes quantes patates i les fregiu.
Al darrer moment es fa l'ou ferrat i s'emplaten les tres coses juntes.
És un plat poc recomanat per als que seguim dietes o tenim colesterol o senzillament volem menjar sa, però què carai! un dia és un dia!!!

12.10.08

Tartaleta de préssec saltejat

En un restaurant de menú, on vam anar un dia de la setmana passada en sortir de la feina em van agradar, especialment, les postres. És per això que m'he animat a fer aquestes tarteletes de préssec saltejat.Necessitem:
  • - Préssecs (de carn ben dura)
  • - melindros
  • -mantega

Agafem els melindros i els esmicolem i els barregem, amb una forquilla, amb mantega tova.

Agafem un aro d'acer inox i hi posem una capa dels melindros esmicolats.

A banda, en una paella, amb mantega anem saltejant els préssecs que haurem tallat a talls no massa grossos. Quan vegem que estan cuits, però no massa tous, els posem damunt la capa de melindros, dins l'aro.

Ho posem a la nevera fins al moment de menjar, que treurem l'aro, amb cura que no se'ns desmunti.

Fàcil, bo i vistós, no trobeu?

11.10.08

LLENGUADO AMB AMETLLA

Avui farem uns llenguados amb ametlla, ràpids i senzills de fer. Un plat que el pots deixar "engegat" i acabar-lo de fer quan arribes a casa.
Cal que els llenguados tinguin una bona mida ja que s'acaben de coure al forn.
Necessitem:
  • -Llenguados
  • -Ametlla picada (no en farina)
  • -Dues llimones
  • -Mantega i oli
  • - una mica de farina
  • -Sal

Enfarinem i salem els llenguados i els marquem en una paella amb una cullerada de mantega i oli calent. Els posem en una plata per al forn.

A la mateixa paella i amb el mateix oli fregim les ametlles picades. Les tirem pel damunt del peix.
Amb l'oli/mantega que queda a la paella fregim una mica unes quantes rodantxes de llimona i hi tirem el suc de l'altra llimona.

Presentem la llimona damunt dels llenguados i reservem el suquet que tenim a la paella que el tirarem per damunt els peixos en el moment de posar-los al forn ( uns 10 minuts a forn mitjà).
(Un secret : jo ho vaig fer amb pelaies)



FARCELLETS DE PIT DE POLLASTRE

Ahir vaig anar a sopar a cas de una bona amiga, a Tarragona, per què vegeu que les enemistats Reus-Tarragona són més cosa de la legenda que la realitat.
Entre les moltes coses que vam xerrar va sortir el tema de que ella fa temps va posar en marxa un blog de cuina però el tenia aparcat, em sembla que la he animada a que el torni a engegar, ara hi té molt poqueta cosa però a veure si s'anima i passa a ser una més de la colla. Escriu com a La Padrina i el blog és http://cuinem.blogspot.com/
Ens va fer:
PER A SIS PERSONES

INGREDIENTS: . Quatre pits de pollastre. tranxetes. pernil dolç. farina. prunes (opcional). 1 pot de bolets variats. 1 pastilla de concentrat de caldo de pollastre o caldo.
PREPARACIÓ:
- Tallem els pits de pollastre finets i els salem. Hi posem al damunt un trosset de pernil dolç i un de tranxete i el cargolem fent farcellets que aguantarem amb un escuradents.
- Els enfarinem i els fregim a la cassola; es van retirant els farcellets cuits, però no cal que ho estiguin massa, ja s'acabaran de coure després.
- Amb l'oli que queda i les restes de formatge fos, es posa a enrossir una miqueta de la farina que hem utilitzat abans i hi afegim dos o tres gots d'aigua amb la pastilla d'avecrem o caldo.
- Hi tornem a posar els farcellets junt amb les prunes i els bolets i a fer xup-xup una estoneta. S'acabarà de coure i s'anirà desfent el formatge.

I llestos. A emplatar. És fàcil i surt molt bo!
Si voleu veure la recepta al seu lloc original: FARCELLETS DE PIT DE POLLASTRE

7.10.08

LASSANYA DE CARBASSÓ

La lassanya és un plat que triomfa sempre, sobretot entre la canalla i el jovent, aquesta també triomfa però no tant ja que hem substituit la pasta per carbassó.


És que ara és una bona època pels carbassons i mai és poc conèixer alguna coseta d'allò que mengem:
El carbassó pertany a la mateixa espècie que la carabassa. El seu principal
component és l’aigua,seguit dels hidrats de carboni i petites quantitats de greixos i proteïnes, al costat d’un aporti moderat de fibra, convertint-lo
en un aliment baix en calories. En relació amb la salut cal dir que el carbassó és una hortalissa de baix aport calòric i es considera un aliment idoni en dietes de control de pes, a més és una hortalissa que té propietats suavitzants sobre l’aparell digestiu pel seu contingut en fibra, per això
s’aconsella a qui tenen l’estómac delicat o problemes digestius com gastritis o restrenyiment. És un aliment ric en potassi, pobre en sodi i ric en fibra, pel que te una acció diürètica i propietats laxants. És beneficiós en malalties com la hipertensió, càlculs renals i retenció de líquids.

Necessitem:

  • -1 carbassó gros.
  • -Sofregit fet amb ceba, all, tomàquet i una bona quantitat de carn picada (jo agafo llangonissa i li trec el budell), una mica de pebrot vermell i una mica de carbassó talladet.
  • -Beixamel
  • -Formatge ratllat

Agafem el carbassó i el tallem a rodantxes primetes que escaldarem en aigua bullent uns 20 segons. Les posarem damunt un drap per què deixin anar tota l'aigua.

En una safata posem una capa de beixamel, una capa de rodantxes de carbassó, una capa abundant del sofregit amb carn, una altra capa de carbassó, una miqueta de beixamel, una capa de sofregit. Acabarem amb una darrera capa de rodantxes de carbassó. Ho cobrim amb beixamel, hi posem una mica de formatge ratllat i ho posem a gratinar.

Amb la Turbo-Chef:
Aquesta vegada el robot ens pot ajudar a fer la beixamel i el sofregit però el muntatge del plat és totalment manual.

BROWNIE

Qui li pot dir que no a un brownie de xocolata negra? Necessitem:
  • -200g de xocolata de postres
  • -100g de sucre
  • -75g de farina
  • -75g de nous pelades
  • -3ous
  • -100g de mantega
  • -un sobre de llevadura Royal

Piqueu les nous i reserveu-les.

Al microones posar la mantega i la xocolata per què s'estovi.

Amb el batedor de varetes remenar el sucre amb els ous fins que quedi una massa ben escumosa.

Afegir-hi la mantega i la xocolata foses, remenar una mica més, posar-hi les nous i finalment, amb molta cura la farina barrejada amb la llevadura.

Preparar un motlle untant-lo amb mantega i farina i abocar-hi la massa.

Preescalfar el forn i posar el brownie a 180º uns 25 minuts, si teniu aire al forn us quedarà més esponjós.


Si voleu veure la versió Turbo-chef la teniu aquí: Brownie

6.10.08

EQUIVALÈNCIES

Aquí teniu un enllaç amb equivalències que ens poden anar bé a l'hora d'entendre receptes que venen d'altres llocs, o per les que venen amb mesura de gots, cullerades...
M'ha semblat útil!

http://usuarios.lycos.es/edralev/paginas/equivalencias/equivalencias.htm

5.10.08

VERD I GROC

Verd i groc... i no és cap bandera. Són uns pebrots farcits de truita, al gust. Jo, avui, els he farcit de truita de patata i ceba. També els he fet amb truita de pèsols i amb truita de formatge i pernil, m'imagino que amb qualsevol tipus de truita deu ser bo. Necessitem:
  • -6 pebrots italians (el més llisos possible i a poder ser de la mateixa mida)
  • -3ous
  • -1ceba
  • -1patata mitjana
  • -oli i sal
Fem la truita de patata i ceba a la nostra manera, però no s'ha de deixar qüallar del tot a la paella, només una mica i aleshores es remena amb una forquilla.
A part hem netejat els pebrots i hem tallat la part de dalt ( la de la tija i les llavors).
Amb una cullereta de café anem omplint els pebrots amb la "truita".
Agafem una paella amb oli i els posem a fregir, primer la boca amb la truita amb l'oli ben calent per segellar-los i que no perdin el farcit; després a foc baixet fins que agafin color per tots els costats (han de quedar cruets).
Els treiem i els posem damunt un paper de cuina perquè deixin anar el màxim d'oli. Els posem en una safata de forn i els posem uns 5 minuts a forn fort.

2.10.08

COC SUPER FLONJO (10)

Ha començat la temporada, nenes que venen a estudiar a la tarda i de pas berenen. Sempre s'ha de tenir alguna coseta a punt, si els faig un entrepà m'arrufen el nas!
Aquest és ràpid i senzill de fer i el seu gust és bastant semblant al pa de pessic. Necessitem:
  • -4ous
  • -210g de farina
  • -210g de sucre
  • -un sobret de llevadura
Amb el batedor de varetes elèctric muntem els ous amb el sucre. Quan està ben escumós hi anem afegint a poc a poc la farina amb la llevadura.
Ho posem en un motlle untat d'oli i farina.
Amb el forn calent, a 180º, es posa uns 30 minuts.