30.9.08

COC DE CANYELLA (9)

Avui esmorzar pedagògic, els portaré aquest pastís a veure si alegrem una mica aquesta hora de pati, on només parlem d'alumnes, alumnes i més alumnes.


És un coc de canyella, i per fer-lo necessitem:



  • -375g de farina

  • -250g de sucre

  • -3 ous

  • -200ml oli d'oliva

  • -200ml de llet

  • -un sobret i mig de llevadura

  • -la ratlladura d'una llimona petita

  • -Una cullerada sopera de canyella en pols

-Per tirar per damunt fer una barreja de sucre en pols amb canyella en pols.


Batim els ous a punt de cinta, amb el batedor de varetes elèctric, i hi anem afegint, a poc a poc, el sucre, l'oli, la llet la ratlladura de la llimona, la farina, la llevadura i al final la cullerada de canyella.


Preparem un motlle amb oli i farina i hi tirem un pols de canyella per tot ell. Hi aboquem la massa i el posem al forn, ja calent, a 180º una mitja hora.


Quan el treiem el deixem refredar una mica, el treiem del motlle i hi tirem pel damunt la barreja de sucre amb canyella.



Amb la Turbo-Chef:


Posem les pales i batem els ous a V3, 3 minuts.


Treiem les pales i posem la màquina a V1 i anem tirant, a poc a poc, pel forat de la tapa el sucre, l'oli, la llet, la ratlladura de la llimona, la farina, la llevadura i al final la cullerada de canyella. Deixar-ho un parell de minuts perquè la barreja quedi ben feta.


Avui el coc ha sortit d'aquí: Bizcocho con canela

29.9.08

COULANT DE XOCOLATA

Aquest  és el rei de les postres de casa meva el coulant de xocolata.

Necessitem:
  • -6ous
  • -200g de sucre
  • -300gde xocolata amarga (Lindt del 70% o més)
  • -1 rajola de xocolata de cobertura (Valor)
  • -200g de mantega
  • -100g de farina
Foneu la mantega i hi aboqueu la xocolata (reservem la meitat de la rajola Valor per després). Continueu al foc (ben fluixet) remenant amb el batedor de varetes fins que en resulti una massa homogènia.
Poseu els rovells d'ous en un bol. Aboqueu-hi el sucre i, amb la batedora de varetes elèctrica, ho munteu a punt de cinta, és a dir fins que resulti una massa el més escumosa possible.
A part munteu les clares a punt de neu fort i barregeu-ho tot amb maolta cura. Ara ja hi podeu barrejar la farina, a poc a poc, amb una espàtula i, finalment, aboqueu-hi la xocolata desfeta amb la mantega.
Agafeu flameres o aros d'alumini individuals i els unteu bé amb farina i els enfarineu.
Ompliu la meitat de la flamera amb la massa. Hi poseu un trosset de xocolata Valor (de la que hem reservat), com la meitat d'una porció (Opcional, jo ho he fet, posar una presa de xocolata blanca junt amb la negra). Al damunt hi posem una mica més de massa.
Si no us ho heu de menjar al moment ara és hora de posar-ho a la nevera fins que arribi el moment d'enfornar-ho.
Es cou al forn, a uns 200º, uns 10 minuts, o fins que vegeu que se n'esquerda la superfície. Desemmotlleu-los i els serviu immediatament.
El resultat: Quan talles el coulant amb la forquilla et trobes el bescuit cuit, tebi, i al mig les dues xocolates desfetes.
Si te'n sobren els congeles, abans de coure i en tens per un altre dia.

24.9.08

COSTELLA DE PORC CONFITADA

No sempre hem de fer servir peces de les més cares perquè els plats que fem siguin bons i atractius.
A mi la costella de porc sempre m'ha agradat molt i no només per fer fideus amb costella...
Agafem una peça de costella de porc i la posem al bol de la Turbo-Chef coberta de caldo vegetal i una mica de farigola, una fulla de llorer, uns grans de pebre i sal. Ho posem a 80º durant una hora.

La treiem i l'escorrem bé, es posa en una plata de forn uns 10 minuts i es menja acompanyant-ho de compota de poma, o patates fregides, o escalivada...

Quan te la menges es desfà...

Sense Turbo-Chef:

Es posa la peça de costella coberta de caldo vegetal, amb una mica de farigola, llorer i uns grans de pebre i sal, en una cassola. Ho posem a foc, baixet, vigilant que no bulli una hora. El caldo ha de tremolar però no ha d'arribar a bullir. La treiem i l'escorrem bé, la posem en una plàtera de forn uns 10 minuts.

FIDEUS ROSSOS RÀPIDS

No sempre que fem fideus rossos hi posem "peixets", a vegades fem un primer plat més senzill, però no per això deixa d'agradar molt. Agrada sobretot a aquells que es passen el dia triant i es deixen el tall dels plats de pasta. Ràpid i senzill! Necessitem:
  • -Fideus
  • -6 grans d'all
  • -Oli
  • -sal
  • -Fumet de peix ben concentrat (jo el faig amb crancs i galeres)
  • -un bon morter d'all i oli
En una paellera, amb un bon raig d'oli, sofregim una mica els alls talladets petits. Abans que es facin rossos hi afegim els fideus i anem remenant fins que vegem que estiguin torrats (però no massa sino són una mica amargants).


A banda escalfem el fumet i quan bulli el tirem als fideus que han de bullir, a foc viu, uns 10 minuts, remenant-los de tant en tant.

Es serveix amb una cullerada d'un bon all i oli ( no patiu per fer-ho en dia de cada dia ja que l'all i oli quan s'escalfa perd la fortor i ja no retorna)

UNA CURIOSITAT

Aquests dies tots anem fent melmelades, es nota que ha començat la tardor, i una de les preguntes típiques és sobre com s'esterilitzen. Jo ho faig bullint els pots 20 minuts a l'olla exprés, però m'ha sobtat el mètode que fan servir a Le Relais du Marais , una Chambre d'Hôtes de Normandia
que vam visitar aquest estiu passat.

Una vegada feta la melmelada hi posen una capa de cera (d'espelma) i ho tapen ben fort.

Ho havieu vist mai? Jo només sabia mètode bullir i mètode cap per avall, ara ja hi ha el tercer mètode, el de la cera d'espelma.

22.9.08

TOMAQUET CONFITAT

Aquesta recepta es la meva contribució a hemc 25 - tomate Necessitem:
  • -tomacons
  • -oli
  • -sal
  • -sucre
La feina d'aquesta recepta és a netejar els tomàquets, se'ls ha de pelar i treure'ls el màxim possible les llavors. Tallar-los en quatre trossos.
Posar en una safata de forn un pols de sal, la mateixa quantitat de sucre i un rajolí d'oli. Colocar els tomacons a la safata, ben apretadets.
Al damunt repetir un pols de sal, un pols de sucre i un rajolí d'oli.
Al forn a 80º una hora i mitja llarga i els treiem i deixem refredar.
Quan estigui posar els tomàquets en un colador perquè llencin tot el líquid i ja els teniu a punt.
Es poden fer servir per acompanyar un carpacció de salmó o de bacallà; són molt bons amb ventresca de tonyina, unes gambetes a la planxa... o senzillament damunt unes llesquetes de pa torrat.


PASTÍS DE PASTANAGA I AMETLLA (8)

Estem d'aniversari. A casa n'hi ha un que en fa 48!!!!
Com que avui és dia laboral i tots anem depressa ahir a la nit va bufar les espelmes.
El pastís no l'havia fet mai, fa temps el vaig veure a http://comoencasa.mundoforo.com/ publicat per Hechicera i em va cridar l'atenció això de fer servir la pastanaga per fer un coc. Val la pena, surt un coc dels humits, i diferent... Necessitem:
  • -250gd'ametlles crues 0 de farina d'ametlla
  • -250g de pastanagues ratllades
  • -200g de sucre
  • - El suc d'una llimona
  • -4 ous
  • -80g de farina
  • -1sobre de llevat en pols
  • -un polset de sal
  • -una rajola de xocolata Fondant per fer la cobertura
  • -una culleradeta de mantega

-mantega i farina per al motlle

Piquem les ametlles fins que siguin farina i les reservem. Amb la Turbo-Chef V 5-7-9 2minuts.

Ratllem la pastanaga el més fina possible i la reservem. Amb la Turbo-Chef V5-7-9 1minut.

Muntem les clares a punt de neu, després hi afegim els rovells i seguim batent amb cura de que no ens baixin. Hi anem incorporant, mentre no deixem de batre, la pastanaga, el sucre, el suc de la llimona, la farina, la llevadura, la sal i la farina d'ametlles.

En un motlle preparat amb mantega i farina s'hi tira la pasta i es posa al forn, que tindrem calent, a 200º gairebé una hora.

Deixar refredar.

Desfer al microones la rajola de xocolata amb la cullerada de mantega, remenar-ho i tirar-ho pel damunt del pastís. Deixar refredar.

Amb la Turbo-Chef:

Muntar les clares a punt de neu (V3, 3 minuts)

Pel forat de la tapa a V1 anar incorporant, en el següent ordre:

  • -els rovells
  • -la pastanaga
  • -el sucre
  • -el suc de la llimona
  • -la farina
  • -la llevadura
  • -el polset de sal
  • -la farina d'ametlles


21.9.08

CONCERT




Els pets - Bon dia

El jovent va xalar molt i els no tan joves Deu n'hi dó.

20.9.08

PIZZA

Comença la festa Major de Reus, la Misericòrdia,(http://www.reusdigital.cat/media/pdfs/0.535508001219940509.pdf) i avui toca concert dels Whiskyn's i Els Pets.

Què millor per començar a preparar l'ambient que un bon berenar-sopar a base de pizzes? A més, així, les tenim entretingudes i ens assegurem l'èxit.

La joventut ha preparat la massa, després de dinar, basant-nos en una recepta del llibre AMB GUST D'ITÀLIA .

Per fer la pasta de pizza necessitem:

  • -150ccd'aigua tèbia
  • -30gde llevat de pa
  • -1/2kg de farina
  • -50cc d'oli
  • -sal
  • - i més farina per estirar la pasta

En un bol es dissol el llevat amb l'aigua tèbia i s'hi afegeix l'oli i una mica de sal. S'hi va incorporant la farina a poc a poc, i es va pastant la barreja fins que surti una bola llisa i lluenta. Emboliquem la massa amb un drap de cotó i la deixem fermentar, en un lloc més aviat calent, durant un parell d'hores. Es pasta una altra vegada i es fan les porcions de massa que es vulguin com a base de les pizzes estirant-les amb un corró.

Es posen en una llauna de forn enfarinada i es farceixen com es vol, nosaltres hem tirat de formatge. Hem fet la típica 4 formatges, amb tomàquet; i una tipus calzone posant-hi tots els formatges que em trobat per casa. El berenar-sopar un èxit!!! Ara, a veure el concert!

19.9.08

MELÓ AMB PERNIL

Porto uns dies amb poques ganes de cuinar i, com podeu veure, només tirem d'amanides.

La d'avui ja fa vergonya d'explicar, així que no us l'explicaré, la veieu i us imagineu el senzill que és passar uns talls de meló, de pernil i uns tomàquets mini per uns bastonets de brotxeta i posar-ho sobre un llit de fulles de cors de cabdells.
A més de ser per aquells dies que una no vol feina també va bé per "salvar" aquell meló que més aviat sembla un cogombre.

PASTÍS DE FORMATGE TENDRE O MATÓ

Anys enrera, a l'escola on treballava, es van fer uns tallers de cuina per als pares i unes de les receptes que es van ensenyar és la d'aquest pastís. La cuinera que va fer el taller és la Mariona Quadrada i el pastís és tan bo com senzill de fer. 
Necessitem:
  • -200g de formatge fresc o mató
  • -6 ous
  • -8 cullerades de sucre
  • -3cullerades de farina
  • -un got d'1/4 de llet
  • -1culleradeta de llevadura
Posem tots els ingredients en un bol i  ho barregem bé amb la batedora.
Preparem un motlle amb oli i farina, hi tirem la pasta i ho enfornem,a uns 200º uns 3/4 d'hora.
Vigilar els últims 10 minuts, ja que a vegades es cou més ràpid, i queda una mica massa cuit. És bo una mica més cru ja que aleshores té un puntet cremós que el fa molt agradable.

16.9.08

AMANIDA DE BAJOQUES

No cal cap comentari previ, és una senzilla amanida de bajoques. Necessitem:
  • - Bajoques fines
  • -cogombrets en vinagre
  • -ceba tendra
  • -olives sense pinyol
  • -1 ou dur
  • -sal
  • -oli
  • -vinagre
Bullim les bajoques, en aigua amb sal, i les deixem refredar.

A part, amb la Turbo-chef, amb la picadora o a mà tallem petitets la resta d'ingredients que barrejarem amb les bajoques fredes.

Si volem, la ceba tendra la podem deixar un parell d'hores amb aigua i vinagre perquè no piqui gens.

En el moment de servir-ho amanir-ho amb sal, oli i vinagre.

PASTÍS DE PATATA

Aquest pastís el faig en dues versions, la de tonyina (el rodó) i la de pernil dolç (el quadrat) i amb un tomàquet amanit o dues fulles d'enciam et solventa el dinar.

És una adaptació del braç de gitano de patata, que jo sempre el trencava a l'hora de posar-lo al plat, i així sempre queda presentable.


Necessitem:
  • -4 patates mitjanes
  • -1 llauna de tonyina // o 4 talls de pernil dolç
  • - 2 anxoves (només si el fem de tonyina)
  • -10 cogombrets en vinagre
  • -10 olives sense pinyol
  • -2ous durs
  • -oli
  • -maionesa
  • -sal
  • -Tomàquets o amanida per fer l'acompanyament


Bullim les patates amb pell en abundant aigua amb sal i les deixem refredar. Quan estan fredes les pelem i les xafem amb una forquilla, hi tirem un raget d'oli per amorossir una mica la patata i evitar que s'envidrieixi.


Al bol de la Turbo-Chef posem els cogombrets i les olives (V1-3, 10 segons), la tonyina i les anxoves ( o el pernil dolç) a V1, 10 segons i 1 ou dur a V1 5 segons. Rectificar-ho de sal. Tirar-hi dues bones cullerades de maionesa i V1F 10 segons i ja està a punt.


Si no es té Turbo-Chef es fa el mateix amb la picadora, o canell, ganivet i fusta i anar tallant!


Per muntar el plat s'agafa un aro d'acer inox i s'hi posa una capa de patata, una capa de la barreja que hem fet, una altra capa de patata. A sobre es cobreix de maionesa i es guarneix com es vol.S'acompanya d'amanida d'enciam, o de tomàquets, o d'uns espàrrecs...

TALLARINES NAPOLITANA

Un plat de la cuina de cada dia, d'aquells que agraden i serveixen de plat únic ja que el sofregit ja porta la carn necessària.
Necessitem:
  • -Un paquet de tallarines fresques
  • - Un pam de llangonissa ( jo la faig servir de Cornudella de Montsant)
  • -1 ceba
  • -1 pot de tomacons en conserva
  • -Sal
  • -Sucre
  • -Oli
  • -100g de formatge ratllat

Piquem la ceba i la posem a sofregir amb una mica d'oli.

Quan estigui transparent hi afegim la llangonissa tallada a trossets petits i deixem que s'enrosseixi.

Hi posem els tomacons, es condimenta amb sal i sucre i es cou fins que és ben fregida, lluenta i concentrada.

Mentrestant bullim les tallarines en aigua i sal i les escorrem.

Servim les tallarines ,ben calentes, amb una bona cullerada de salsa i formatge ratllat al damunt.


15.9.08

MELMELADA DE PRÉSSEC

Ara comença a fer fresqueta i és el temps de fer melmelades. Aquest cap de setmana, com que el temps no ha acompanyat gaire per fer activitats fora de casa, les hem fetes dins.


Necessitem:
  • -Per cada kg de préssec, tallat i sense pinyol
  • -750g de sucre

En una cassola de parets altes posem els préssecs tallats petitets i a foc lent anem remenant, junt amb el sucre fins que vegem que agafa la consistència de melmelada. S'ha d'anar vigilant i remenant continuament perquè no s'enganxi.
Després es posa en pots de vidre i s'esterilitzen.

12.9.08

PASTÍS MOUSSE DE XOCOLATA

S'acaben les vacances escolars i com que ha fet poques coses durant l'estiu, s'han muntat per a l'últim cap de setmana, una "acampada" al mas d'una amiga a les Les Borges del Camp.


Ja és fora, però no ha marxat amb les mans buides , ha pres una coseta dolça, que sempre va bé...Per a fer-la he necessitat:
  • - Melindros
  • -1 rajola de xocolata postres
  • -1 pot de nata muntada de 500g
  • -1 pot de Nocilla
  • -6 fulls de gelatina
  • -200ccde llet
Cobrim la base del motlle, desmuntable, de melindros.
Posem 4 fulls de gelatina a rehidratar en aigua freda.
Desfem la Nocilla posant-la al microones.Desfem la gelatina en 100cc de llet calenta i ho barregem amb la Nocilla. Ho deixem refredar una miqueta i ho barregem amb molta cura amb la nata. Ho aboquem damunt la capa de melindros i ho posem, un mínim de 4hores, a la nevera.
Posem a rehidratar les dues fulles de gelatina que queden i les desfem amb els 100cc de llet restant. Hi posem la rajola de xocolata que haurem desfet al microones i ho barregem ben bé.
Aboquem aquesta barreja damunt el pastís que tenim a la nevera i ho deixem d'un dia per l'altre.
Abans de servir ho guarnim amb LaCasitos i fideus de xocolata.
Ha d'estar ben freda quan es serveixi.



CRESTES DE POLLASTRE AMB CANYELLA

Un sopar que he deixat preparat, només ha calgut fregir-les en arribar a casa (a vegades també les faig al forn), i com que en vaig fer de més les he congelat i ja en tinc per un parell de sopars més.
La canyella els dona un puntet una mica diferent.
Necessitem:
  • - 2paquets d' hòsties (Obleas La Cocinera)
  • - 2 pits de pollastre
  • -1ceba
  • - 200ml de nata líquida
  • -1 cullerada de farina
  • -Oli
  • -Sal
  • -1cullerada de canyella en pols

    En una cassola , amb un a mica d'oli, posem a sofregir la ceba tallada petita i quan estigui blanqueta hi afegim el pollastre tallat a trossets. Ho deixem que es rosteixi bé.

Quan ho tinguem ben rostit ho piquem amb la picadora, amb el suc del rostit i tot.

Ho tornem a posar a la cassola i a foc ben baixet, i remenant contínuament, hi afegim la farina, la fem coure un parell de minuts, hi posem la nata i ho coïem fins que vegem que té la consistència adequada.

Ho deixem refredar.

Hi posem la canyella i ho remenem molt bé i després passem a farcir les hòsties.

Les podem fregir en abundant oli calent o posar-les en una safata i fer-les al forn.

En Turbo-chef:

Piquem la ceba (V3, 10 segons) i la posem a V1, 80º, 5 minuts.

Hi afegim el pollastre talladet i V 3-5-7-9 uns 10segons. Després V1, 80º 30 minuts.

Hi afegim la farina, V3- 15 segons, i la nata ,V2, 80º, 10 minuts.

Sense treure-ho del bol ho deixem refredar.

Hi afegim la canyella i remenem a V3 10 segons.

Ara ja podem fer les crestes.

11.9.08

BONA DIADA A TOTHOM!


10.9.08

BOMBONS AMETLLATS

És una recepta treta d'un llibre de cuina que van donar durant un temps amb la revista Hola , HOLA - el chocolate .

No m'han sortit tan espectaculars com el de la foto del llibre però són boníssims, i a més són de xocolata!!!!!

Necessitem:

  • -200g de xocolata negra
  • -125g de mantega, en pomada
  • -125g de sucre
  • -100g de farina d'ametlla
  • -50g de farina
  • -4ous
  • -125g d'ametlles a làmines
  • -una taronja
  • -sucre glass

Agafar uns motlles de silicona untar-los amb mantega i posar-hi a les parets i al fons ametlles a làmines.

Fondre la xocolata al bany Maria o al microones.

En un bol ratllar la pell de la taronja (sense gens de part blanca), afegir-hi la farina d'ametlla, les ametlles a làmines que han sobrat i la farina.

En un altre recipient posar la mantega i el sucre i remenar-ho bé, amb el batedor de varetes. Posar-hi la barreja de les farines i remenar-ho amb molta cura. Anar afegint els rovells d'ou d'un a un, sense deixar de batre. Al final afegir-hi la xocolata fosa.

Muntar les clares a punt de neu fort i barrejar-les amb la massa que tenim amb moviments molt suaus, de dalt a baix, perquè no baixi la barreja.

Ho posarem en els motlles que tenim preparats amb les làmines d'ametlla.

El forn preescalfat a 180º, la cocció dura uns 40 minuts.

Abans de desemmotllar deixem que es refredin una mica i després hi tirem sucre glass per sobre.

Són un acompanyament excel·lent a l'hora del cafè.

9.9.08

Avui verdura

De tant en tant toca verdura, encara que hi hagi més d'un nas que s'arrufi. Però avui he tingut ( o han tingut) sort, com que va sobrar pesto d'ahir he pogut disfressar les bajoques una mica.

BAJOQUES AL PESTO
Necessitem:
  • -Salsa pesto
  • -1/2 kg de bajoques fines
  • -Uns quants taquets de formatge manxego
  • -Un ou dur
Netegem les bajoques. Les tallem a trossets i les bullim en abundant aigua amb sal uns 20 minuts. Les escorrem i les deixem refredar.
Posem l'ou dur a tallets, els taquets de formatge i la salsa al pesto en un bol. Hi tirem les bajoques i ho remenem bé amb una espàtula de fusta.

8.9.08

Macarrons al pesto amb formatge fresc

Encara que no hagin començat l'escola a casa ja tinc el menjador escolar instalat. Avui ja he començat la temporada i per atipar a unes jovenetes de 13 anys els he fet uns macarrons al pesto amb formatge fresc; recepta molt senzilla de fer però pel què he vist no massa del seu agrat, ja que la que no s'ha deixat el formatge s'ha deixat els pinyons... què hi farem!
Ara del què no ha quedat ni una mica és del COC DE IOGURTque els he fet per després

Necessitem:
  • -Salsa pesto
  • -1 paquet de macarrons frescos (jo els agafo de la cooperativa de Guissona), amb pasta seca també va bé.
  • -1 flanet de formatge fresc (de la mateixa cooperativa)
  • -sal
Bullim , en abundant aigua amb sal, uns 5 minuts els macarrons.
Mentrestant tallem el formatge fresc a dauets petits i els posem en un bol amb la salsa pesto.
Escorrem bé la pasta i la tirem al bol. Ho remenem amb una espàtula de fusta i ja ho tenim a punt per menjar.

Salsa pesto

Ara us poso la recepta de la salsa que he fet servir per fer el plat d'avui dinar. És la típica salsa pesto, que segur que tots ja sabeu fer, però aquí teniu la meva.
Necessitem:
  • -1all
  • 1 manat d'aufàgrima fresca
  • -50g de pinyons
  • -una cullerada de formatge parmesà en pols
  • -una cullerada de suc de llimona
  • -150cc d'oli
  • -sal

A la Turbo-Chef:

Es posen tots els ingredients menys els pinyons i es posa V3-5 un minut; al final s'hi tiren els pinyons V1F 10 segons.

Mètode tradicional:

Es fa una picada amb tots els ingredients menys els pinyons, es pot fer amb el Turmix. Quan tenim una pasta verda i homogènia ben untada d'oli ja està a punt. Aleshores hi barregem, a mà, els pinyons.

(L'aufàgrima la he agafada de la torreta que tinc davant la finestra de la cuina, per a foragitar els mosquits)

La recepta la he agafada del següent llibre:

Quadrada, Mariona: "Pastes, fer i menjar" Edicions El Mèdol. Col: La cuina de cada dia. Tarragona 1996


7.9.08

ARRÒS MELÓS DE CARBASSÓ

És diumenge i a casa es vol menjar de diumenge. Un plat propi de diumenge és l'arròs, però la veritat és que encara fa calor i a més en venir de la platja fa mandra posar-se a fer una paella o un arròs a la cassola. Així que, aquí tenim un arròs, lleuger, i molt senzill de fer.
El gust ens ha sorprès pel suau que arriba a ser.
Necessitem:
  • -1 ceba tendra
  • -1 carbassó
  • -2 tassetes d'arròs Basmatti
  • -caldo de verdures
  • -oli i sal

Agafem la ceba tendra i la piquem ben petita. La posem a sofregir en una cassola, en oli, fins que estigui blanqueta. Llavors hi afegim el carbassó a rodanxes finetes i ho remenem amb l'espàtula de fusta. Hi posem mig cullerot de caldo de verdures calent i deixem que es cogui a foc ben lent. Quan s'ha begut el caldo hi tirem l'arròs i remenem bé. Ara anem afegim el caldo calent, a poc a poc, remenant continuament l'arròs a foc baixet. Quan vegem que gairebé està cuit ho rectifiquem de sal.

A l'últim moment, quan ja és cuit, hi tirem un darrer cullerot de caldo i ho remenem bé ( s'ha de poder menjar amb cullera, però s'ha de vigilar que no quedi massa caldós). Ja el tenim a punt.

Si voleu ara és el moment d'afegir-hi una mica de mantega i parmesà ratllat i en fareu un rissotto, però jo trobo que el gust d'aquest arròs és tant delicat que potser el gust del formatge dominaria una mica massa.