MIL I UNA MELMELADES

Passejant-me per aquests bé de Déu de blogs que hi ha, he decobert mil i una melmelades. M'he animat a fer-ne de diferents tipus, jo normalment només en feia d'albercoc, quan aquell arbre que tenim a Maspujols es torna boig i comença a produir com a tal, una mica de tomàquets i alguna vegada de préssecs a final d'estiu.
He fet servir sempre la mateixa fórmula:
  • -1kg de fruita
  • -600g de sucre

Cuit a foc ben baixet i remenant, o al microones durant 10 minuts, remenar, 10 minuts més, tornar a remenar i 10 minuts més.

N'he fet de figues i pruna, amb la proporció de 3/4 de kg de figues i 1/4 de prunes. També de meló, posant-hi 3/4 de kg de meló i 1/4 de poma golden I la darrera que he fet és de pera, posant- hi el suc d'una llimona.

No he posat blonda ni tapets als pots, però de tota manera queda una lleixa del rebost ben bonica amb aquest assortit de pots de diferents colors!!!

Comentaris

  1. Ohhhh! La de meló amb poma ha de ser boníssima, que original! Ja l'has tastat? Aquesta l'haig de provar :)

    ResponElimina
  2. Gemma, si que la he tastada i la trobo bona, tenia un problema amb un meló que tombava pel rebost i no ens animavem a obrir-lo i com que tenia por que el meló sol fes la melmelada massa líquida hi he afegit la poma i el resultat ha estat bo.
    Norma,bienvenida después del traslado.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  3. Tomo buenísima nota!! que ricas todas...

    ResponElimina
  4. No he fet mai melmelada, per allò d'esterilitzar, i el bany maria, i la por que es faci malbé. Com ho has fet tu?. Han de ser molt bones.

    ResponElimina
  5. Glòria, t'explico com les esterilitzo a MELMELADA DE PRÉSSEC ( a l'apartat de conserves). Si tens algun dubte més m'ho dius.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  6. Dolça, doncs encara que només feies d'albercocs aquestes t'han quedat perfectes, la de pera ha de ser deliciosa. No se perquè, però m'atreu.

    ResponElimina
  7. Ganxeta, a mi m'ha agradat més la de meló, però la de pera està força bé.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  8. Gràcies per la idea Dolça! les figues m'encanten, aquesta mermelada ha de ser deliciosa. I segur que també provo la de meló i poma. De moment el que ja he fet amb les prunes és el gelat per la recepta del 15, aquesta tarda el penjo!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides