Crema de festucs

Tinc uns amics, una parella jove, que només diuen que no saben i no els agrada cuinar, Però , vet aquí, que aquesta recepta és de collita seva, i per cert està boníssima.
Per a fer la crema de festucs del Miquel i la Mònica necessitem:
  • -100g de festucs
  • -1ceba
  • -2 patates mitjanes
  • -2 carabassons
  • -Oli
  • -Sal
  • - trossets de pa torrat
  • -encenalls de pernil fregidets
Agafem la ceba i la sofregim en un raget d'oli, quan la vegem transparent hi afegim el carabassó talladet (jo li trec la pell ja que ens agrada la crema blanca) i després les patates. Ho remenem una mica i hi afegim aigua fins cobrir-ho. S'hi posa una mica de sal i es tapa l'olla ràpida ( si no teniu olla ràpida calculeu fins que us quedi ben cuit uns 30-35 minuts). Uns 10 minuts i llestos. La deixem refredar una mica i la passem per la batedora fins que quedi el més fina possible.
A banda pelarem els festucs i els picarem fins que quedin com a farina.
Posarem la crema a la nevera i un moment abans de servir-la hi posarem els festucs i la remenarem bé.
Es pot servir amb encenalls de pernil fregits i trossets de pa torrat.

Amb Turbo-Chef:

Pelarem els festucs i els picarem, fins que quedin com a farina, V5-7-9 uns 10 segons. Els reservarem

Picarem una ceba i la posarem a sofregir amb un raget d'oli (V1, 5 minuts, 80º)

Hi afegirem el s carabassons i les patates, tot ben talladet. S'hi posa sal. Ho cobrirem d'aigua i ho posarem a 100º, V1, 40 minuts.

Deixarem que es refredi una mica i ho farem puré, V5-7-9 uns 20 segons. Els últims segons pegar-hi uns cops de Turbo.

La posem a la nevera i al moment de servir-la s'hi posa la farina de festuc i es remena bé.

Es pot servir amb encenalls de pernil i amb trossets de pa torrat.

Comentaris

  1. Aquesta crema no l'havia sentit mai, i té molt bona pina serà qüestió de provar-la!!

    ResponElimina
  2. Xaro, prova-la i ja em diras què et sembla. Nosaltres la trobem molt bona.

    ResponElimina
  3. Hola! M'agraden molt les receptes dle teu blog. Aquesta crema de festucs la provaré, jo que soc adicta a la crema de carbassó!
    Felicitats!

    ResponElimina
  4. Jo tampoc havia vist cap recepta com aquesta. Per ser que els teus amics diuen que no els agrada cuinar, trobo que aquesta recepta de collita pròpia val molt la pena. L'afegirem a la col·leció de receptes de cremes que aquests dies calorosos volten pels blocs.

    Si et sembla bé, t'afegim a la nostra llista de blocs.

    Fins aviat

    ResponElimina
  5. Doncs jo no acabo de veure que aquesta crema sigui tant bona , hauré de parlar amb el Miquel,ja ja ja és broma!!! però ja parlarem....una abraçada i felicitats pel blog, que encara que no escrigui sóc una fan!!!!

    ResponElimina
  6. Hola jo sòc la meitat de la parella mencionada,i us haig de dir que jo ceba no li poso. El que sí que hi poso és una miqueta de nata líquida i a més a més, si us agrada, un tranchete. Està molt bona aquesta recepta.

    ResponElimina
  7. Anna, gràcies per entretenir-te mel meu blog, com que encara sóc nova em fa il·lusió veure com us hi passegeu i em contesteu. I la crema val la pena, ja ho veuràs!

    Glòria, gracies per afegir-me a la teva llista de blogs.

    PTNTS

    ResponElimina
  8. Hola Miquel, ja m'estranyava no veure't per aquí. Gràcies per l'aportació de la nata i el Tranchete.
    Ester, ets l'Ester que jo em penso ( MOntbrió, tecno, institut...)? Doncs ja et deixo que em deixis comentaris, si fas alguna recepta, eh?
    PTNTS

    ResponElimina
  9. dolça aquesta crema a de ser bonissima,gracies per posar-la un petonet.

    ResponElimina
  10. ah! tb li afegeixo una mica de pebre. li dòna un gust molt bó. miquel

    ResponElimina
  11. Hola Dolca!
    Sigo por acá, siempre tratando de leerte y entender.
    Te llevo para mi lista de blogs, ok?
    Un abrazote.
    Besos.

    ResponElimina
  12. A veure si aquest "boy" ens ensenya aquest any alguna recepta, que ja sabem que té tots els patis lliures!!!!

    ResponElimina
  13. A veure si aquest "boy" ens ensenya aquest any alguna recepta.....que ja sabem tots que té els patis lliures!!!!!

    ResponElimina
  14. etaca, ell té tots els patis dels petits i jo els de dimarts, dimecres i dijous també; divendres amb els grans. I tu? A veure com ens ho combinem!
    Ei! Has vist el teu pastís? Què et sembla? Com que no n'has dit res!!!
    PTNTS

    ResponElimina
  15. la cocinera,
    gracias por llevarme a tu lista de blogs Besitos

    glòria,
    encantada de ser a la teva llista de blogs

    ResponElimina
  16. bueno, bueno espero que hagi agradat aquesta recepta. vinga que com us vec animats, us enviaré una altra per a un primer plat d'un rissoto que ens surt boníssim i sempre és un éxit a taula. la pròxima vegada que ho faci, faig la foto i li envio a la dolça,ok? miquel

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides