ARRÒS MELÓS DE CARBASSÓ

És diumenge i a casa es vol menjar de diumenge. Un plat propi de diumenge és l'arròs, però la veritat és que encara fa calor i a més en venir de la platja fa mandra posar-se a fer una paella o un arròs a la cassola. Així que, aquí tenim un arròs, lleuger, i molt senzill de fer.
El gust ens ha sorprès pel suau que arriba a ser.
Necessitem:
  • -1 ceba tendra
  • -1 carbassó
  • -2 tassetes d'arròs Basmatti
  • -caldo de verdures
  • -oli i sal

Agafem la ceba tendra i la piquem ben petita. La posem a sofregir en una cassola, en oli, fins que estigui blanqueta. Llavors hi afegim el carbassó a rodanxes finetes i ho remenem amb l'espàtula de fusta. Hi posem mig cullerot de caldo de verdures calent i deixem que es cogui a foc ben lent. Quan s'ha begut el caldo hi tirem l'arròs i remenem bé. Ara anem afegim el caldo calent, a poc a poc, remenant continuament l'arròs a foc baixet. Quan vegem que gairebé està cuit ho rectifiquem de sal.

A l'últim moment, quan ja és cuit, hi tirem un darrer cullerot de caldo i ho remenem bé ( s'ha de poder menjar amb cullera, però s'ha de vigilar que no quedi massa caldós). Ja el tenim a punt.

Si voleu ara és el moment d'afegir-hi una mica de mantega i parmesà ratllat i en fareu un rissotto, però jo trobo que el gust d'aquest arròs és tant delicat que potser el gust del formatge dominaria una mica massa.


Comentaris

  1. Hola gantxeta, veig que t'ha quedat molt melós. Ha d'estar de vici, i totalment light, sense colesterol. Aquesta recepta la copio, m'ha agradat força. Salut!!!!!

    ResponElimina
  2. dolça, a mi l'arròs m'encanta de tota manera, especialment el risotto, però aquesta combinació amb arròs basmati és ben original i prometedora.

    ResponElimina
  3. Ganxeta, a mi m'agrada molt, té un gust suau i delicat, i sense res que emmascari els sabors.

    Manel, ho he fet amb Basnatti perquè trobo que és "més aromàtic" i en un plat així de senzill val la pena resaltar tots els sentits. I la veritat és que el resultat m'ha agradat!!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides