PASTES SALADES

Aquestes pastes salades estan dedicades a la Neus i al Pere que les han tastat aquest matí i els han agradat molt. Son molt senzilles de fer, jo normalment preparo una massa ( al final us posaré com la faig) i després hi poso els farciments. Les podeu farcir del que volgueu, jo us en poso uns exemples.

Pastes de roquefort.


Agafem la masa i amb el corró l'aplanem el més fina que es pugui. després la tallem en rectangles d'uns 4 dits d'ample x uns 15 cm de llarg. Hi posem una mica de roquefort al mig i les tanquem pessigant-les amb els dits. Les posem a la plata del forn. Pastes de formatge


Agafem la massa ben fina i la tallem a rectangles com els d'abans. Al mig hi posem un formatge que ens agradi (jo hi he posat Cabriola de la Fresneda), ho enrotllem com si fos un caneló i després, amb un ganivet ben esmolat, ho tallem (com si fos un xoriço)en talls d'uns dos dits. Es posen a la plata del forn, s'hi tira una mica d'oli per sobre i s'hi tira un poset de julivert.

Pastes de paté

Es fa el mateix que en les pastes d'abans però hi posem paté al farciment. Aquestes les tallem una miqueta més llargues. Abans de posar-les a la plata del forn untar-les per damunt amb una mica de paté.


Pastes de salxixa

Es fa el mateix però es farceixen amb trossets de salxixa.


Bastonets


Els retalls de pasta que sobren es tallen a tires i es caragolen. Es posen a la plata del forn amb un bon raig d'oli, sal, herbes (jo hi he posat alfàbrega fresca) i un polset de pebre vermell.



Totes es posen al forn calent uns 10 minuts.

Si no teniu ganes de fer la massa podeu fer-ho amb "Masa quebrada de la que no sube" que venen en tots els supermercats.

Ara us poso la recepta de la massa per si us animeu:


  • 150cc d'aigua tèbia

  • 30g de llevat de pa

  • 1/2 kg de farina

  • sal

  • 50cc d'oli

  • Més farina per estirar la pasta

En un bol, dissoleu el llevat en l'aigua tèbia i afegiu-hi l'oli i sal. Aneu-hi incorporant la farina a poc a poc i aneu pastant la barreja fins que us quedi una bola llisa i lluent. Deixeu la pasta, embolicada en un drap de cotó, en un lloc més aviat calent durant un parell d'hores.


Ara ja teniu la pasta a punt de fer les pastes salades.

La recepta de la massa surt del llibre "Amb gust d'Itàlia" de Mariona Quadrada

Comentaris

Entrades més llegides